Buurtpreventie

Sinds 18 februari 2016 is onze buurtpreventie-app actief. In deze app wordt er gehandeld volgens de SAAR methode (Signaleren, Alarmeren (112 bellen), Appen (app dat je 112 gebeld hebt) en Reageren.

Bent U woonachtig in buurtschap de Bruil of buurtschap het Broek en bent u in het bezit van een smartphone dan kunt u zich aanmelden d.m.v. het sturen van een e-mail naar : broek-en-bruil-buurtpreventie@outlook.com. Vermeld hierin uw naam, adres en telefoonnummer. Na aanmelding ontvangt u een uitgebreide informatiebrief.

Wanneer is een bericht relevant?

  • Alle deelnemers ontvangen een e-mail als een gebeurtenis langer is geleden. Er wordt wel een app gestuurd dat er een e-mail is verstuurd.  Mocht je de behoefte hebben om eigen ervaringen te delen (bijvoorbeeld een inbraak) neem dan eerst even contact op met de beheerder van de buurtapp om te overleggen.

Welk nummer bellen ?

  • Op advies van de wijkagent 112 bellen (snellere reactie dan het nummer 0900 8844) ook bij niet levensbedreigende situaties.

Tip voor alle deelnemers:

  • Apart (alarm)geluid en eventueel langer trillen (op de telefoon) als je een bericht van buurtpreventie binnenkrijgt. Dus een ander geluid dan de overige groepen op je telefoon, zodat het meteen duidelijk is dat je bericht binnenkrijgt van buurtpreventie.
  • Blijf alert!
  • Als je twijfelt over verdachte voertuigen noteer het kenteken, maak een foto of spreek mensen aan.
  • Twijfel je over het plaatsen van een bericht in de groepsapp? Overleg gewoon even met de beheerder om dit samen te bespreken.

Nieuwe aanmeldingen graag via het bovenstaande e-mailadres of via de beheerder, niet in de groep zelf aanmelden!

Beheerders in de Bruil zijn:

Jolande Uenk en Irma Buunk