AED commissie

Algemene informatie HartslagNu en AED commissie de Bruil e.o.

Het werk van AED commissie de Bruil e.o.

In onze buurtschap “de Bruil e.o.” zijn we in het bezit van 5 AED’s (automatische externe defibrillator).  Deze AED’s hangen allemaal in zogenaamde PIN code kasten en zijn daarmee 24/7 inzetbaar.

De eerste AED is in 2011 geschonken door de gemeente Berkelland. De andere AED’s hebben we kunnen aanschaffen via sponsoring van een aantal Bruilse bedrijven en met geld dat we via onze donateurs (een groot deel van de bewoners van de Bruil) binnen krijgen. De vijf AED’s kunnen bediend worden door zo’n 60 vrijwilligers,  allen woonachtig in de buurt, die jaarlijks een herhalingscursus reanimeren, een BHV -, of EHBO cursus volgen.

De kosten voor onderhoud van de AED’s komen geheel voor rekening van de AED commissie.

Hoe werkt HartslagNu

Wanneer er ergens een persoon wordt getroffen door een circulatiestoornis  (ook wel hartstilstand genoemd) en er komt een melding binnen bij 112, dan zal eerst een ambulance naar de plek van de melding gestuurd worden. In plaatsen waar HartslagNu actief is,  gaat ook direct een melding naar ingeschreven vrijwilligers die binnen een kilometer van het slachtoffer wonen of vrijwilligers die zich binnen een kilometer van het slachtoffer bevinden en via gps op hun telefoon te traceren zijn.

Indien er binnen een kilometer van het slachtoffer ook een AED beschikbaar is, krijgt een aantal vrijwilligers de oproep een AED te gaan halen en daarna naar het adres te gaan waar het slachtoffer zich bevindt.

Kan iedereen vrijwilliger worden van HartslagNu

Iedereen met een geldig reanimatiediploma kan vrijwilliger worden bij HartslagNu.

Heeft u interesse in het volgen van een reanimatiecursus en AED bediening? Er bestaan vele organisaties/bedrijven die reanimatiecursussen verzorgen.

U kunt ook contact met ons opnemen door te klikken op onderstaande link.

Donateur worden

Bent u pas in onze buurt komen wonen en na het lezen van dit artikel enthousiast over dit project en bent u nog geen donateur.

Neem dan contact met ons op door te klikken op onderstaande link. Wij vertellen u er graag meer over.

AED@www.debruil.nl

AED commissie de Bruil e.o.

Henk Bannink en Gonny Weenk